دهلی نو: سازمان بهداشت جهانی نقایص مادرزادی را به عنوان ناهنجاریهای ساختاری یا عملکردی (مثلاً اختلالات متابولیک) که در طول زندگی داخل رحمی رخ میدهند، تعریف کرده است. آنها را میتوان در دوران بارداری، هنگام تولد و گاهی اوقات بعداً تشخیص داد. یا بیشتر عوامل ژنتیکی، عفونی، تغذیه ای یا محیطی و یکی از مهم ترین علل مرگ و میر نوزادان و کودکان، بیماری های مزمن و ناتوانی هستند.
تخمین زده می شود سالانه 303000 نوزاد در سراسر جهان به دلیل نقص های مادرزادی جان خود را از دست می دهند.علاوه بر مرگ و میر، نقایص مادرزادی باعث ناتوانی طولانی مدت می شود که تأثیرات قابل توجهی بر افراد، خانواده ها، سیستم های مراقبت های بهداشتی و جوامع دارد.
در روز جهانی نقایص مادرزادی، WHO و کشورهای عضو آن در منطقه آسیای جنوب شرقی و در سطح جهان صدای جمعی خود را برای افزایش آگاهی در مورد تمام نقایص مادرزادی و بهبود دسترسی به مراقبت و درمان با کیفیت بالا بردند. به مناسبت آگاهی از این روز، WHO مدیر منطقه ای جنوب شرق آسیا، دکتر پونام ختراپال سینگ، بیانیه ای طولانی و آموزنده ارائه کرد که بسیاری از موضوعات مهم را برجسته کرد.
وی در بیانیه خود گفت که در سال 2019، ناهنجاری های مادرزادی بیش از 530000 مرگ و میر را در سراسر جهان به خود اختصاص داده است، از جمله بیش از 117،000 مرگ و میر در منطقه – حدود 22 درصد از کل جهان. آنها سومین علت شایع مرگ و میر کودکان در منطقه هستند. و چهارمین علت شایع مرگ و میر نوزادان است که 12 درصد از کل مرگ و میر نوزادان را تشکیل می دهد. علاوه بر مرگ و میر، نقایص مادرزادی می تواند باعث عوارض و ناتوانی طولانی مدت شود که در کشورهای کم درآمد و متوسط باعث فشار بر سیستم بهداشتی می شود. و منابع اجتماعی و خانوادگی.
وی افزود: «در همه کشورهای منطقه، سازمان جهانی بهداشت به تشدید تلاشها برای افزایش پیشگیری، مراقبت، مراقبت و تحقیق و تسریع روز جهانی ناهنجاریهای مادرزادی (WBDD) ادامه خواهد داد. در واکنش به کووید-19، سازمان جهانی بهداشت به حمایت از همه کشورهای منطقه برای محافظت، دفاع و پیشبرد پیشرفت در همه زمینههای بهداشتی، از جمله کاهش تسریع در کاهش مرگ و میر مادران، نوزادان و کودکان زیر پنج سال – از سال 2014، یک اولویت شاخص، ادامه میدهد.
همه کشورهای عضو برنامههای اقدام ملی برای پیشگیری و کنترل نقایص مادرزادی دارند و نظارت بر نقایص مادرزادی مبتنی بر بیمارستان را آغاز کردهاند. شش کشور عضو – بنگلادش، بوتان، هند، مالدیو، میانمار و نپال – به ارائه دادههای با کیفیت بالا ادامه میدهند. یک پایگاه داده نظارت آنلاین تحت حمایت سازمان جهانی بهداشت، که تا پایان سال 2021، بیش از 4 میلیون تولد، از جمله حدودا، ثبت کرده است.”
به عنوان بخشی از تلاشهای منطقهای برای حذف سرخک و سرخجه تا سال 2023 – یکی دیگر از اولویتهای شاخص – همه کشورهای منطقه واکسیناسیون سرخجه را برای دختران معرفی کردهاند که به طور متوسط 83 درصد پوشش را گزارش میدهند.
چندین کشور عضو اکنون غذاهایی مانند آرد گندم را با اسید فولیک، ویتامین B-12 و آهن غنیسازی کردهاند و مداخلاتی را برای مدیریت مشترک نقایص مادرزادی و مراقبت در برنامههای ملی سلامت کودکان در نظر گرفتهاند. برای منطقه برای دستیابی به اهداف و اهداف کلیدی – از جمله کاهش 35 درصدی نقایص لوله عصبی قابل پیشگیری با اسید فولیک، کاهش 50 درصدی تولدهای تالاسمی، و برای از بین بردن سیفلیس مادرزادی – چندین اولویت باید مورد توجه قرار گیرد.
اول، شکاف های ایمن سازی سرخجه باید بسته شود و دسترسی به مراقبت های دوران بارداری با کیفیت خوب بهبود یابد. چنین مراقبت هایی باید شامل مشاوره هایی باشد که زنان باردار را تشویق می کند از داروهای غیر ضروری و اشعه ایکس اجتناب کنند، از قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی سمی و محصولات مضر مانند اجتناب کنند. تنباکو و الکل.
دوم، دسترسی به فناوری های غربالگری قبل از تولد مانند سونوگرافی باید افزایش یابد، علاوه بر غربالگری بالینی و آزمایشگاهی نوزادان و نوزادان، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی اولیه باید برای حمایت از تشخیص و ارجاع آموزش ببینند، که در اکثر سیستم های بهداشتی امکان پذیر است.
سوم، کیفیت خدمات درمانی، جراحی، توانبخشی و مراقبت های تسکینی باید افزایش یابد و مسیرهای ارجاع بهتر تعریف و مورد استفاده قرار گیرد. انگ و تبعیض
چهارم، جمعآوری، نظارت و ارزیابی دادهها باید همچنان تقویت شود، و سیاستها و برنامهها بهطور مستمر ارزیابی شوند. برابری، کارایی و تأثیر باید به تعریف همهکاری که انجام میدهیم ادامه دهند.
دکتر پونام بیانیه خود را با این جمله به پایان رساند: “جنبش WBDD ما باید به رشد خود ادامه دهد. نقایص مادرزادی رایج، پرهزینه و حیاتی هستند. در سراسر منطقه، آنها سهم فزاینده ای از مرگ و میر زیر پنج سال را تشکیل می دهند زیرا سایر علل همچنان رو به کاهش است. با هم، ما باید به ادغام مداخلات برای افزایش پیشگیری از نقص مادرزادی، نظارت، مراقبت و تحقیق در سراسر مناطق برنامه، تسریع پیشرفت به سوی اولویتهای شاخص و چشمانداز “تداوم، تسریع، نوآوری” ادامه دهیم.
در روز جهانی نقایص مادرزادی، WHO تعهد خود را برای اطمینان از اینکه هر زن و کودکی می تواند زنده بماند و رشد کند و منطقه و جهان ما را متحول کند، مجدداً تأیید می کند.
منطقه آسیای جنوب شرقی سازمان جهانی بهداشت شامل 11 کشور عضو است: بنگلادش، بوتان، جمهوری دموکراتیک خلق کره، هند، اندونزی، مالدیو، میانمار، نپال، سریلانکا، تایلند و تیمور شرقی.